BUDGETWEEKMENU.nl

Iedere dag voordelig

Top 10 budget boodschappentips 2017


OP NUMMER 10:

Accepteer diepvriesgroente als volwaardig product 

Diepvriesgroente heeft onterecht een negatief imago, terwijl het juist supervers van het land binnen een dag ingevroren is. Vitamines blijven op die manier behouden. Verse groente uit de winkel is vaak al heel lang onderweg voor het op je bordje ligt. Kies bij voorkeur voor diepvriesgroenten zonder saus/room. En maak dat sausje er lekker zelf bij...mmmm 

"Vandaag spraken we met de oma (89 jaar, woont zelfstandig alleen) van mijn man over eten koken. Ze vertelde vol passie dat ze net 2 dikke rode kolen had gehaald uit de aanbieding en die binnenkort in 1x klaar snijdt en kookt. Ze gaan, in bakjes voor 2 dagen, in de vriezer. Ook had ze nog voor 3 liter snert, de spullen al in huis. Zij maakt dat altijd met karbonadevlees ipv worst, wat uiteraard allang eens in de aanbieding gekocht was en op bereiding ligt te wachten in de vriezer. Gehakt wordt per kilo gekocht, rul gebakken en gaat in kleine bakjes. Spekreepjes komen in doosjes waar ooit smeerkaas in zat. Verder zat er nog nasi, macaroni, hachee, stamppot, hutspot, appelmoes, peertjes, snijbonen en andere groente in de vriezer, meerdere bakjes per soort. Oma eet per dag niet veel, maar kookt dus nog altijd groot en eet vaak vanuit de vriezer. Daar kun je dus prima vitaal oud mee worden." 

"Van de week had ze overigens gesmuld van warme bruine bonen met uitgebakken spek en stroop. Dat leek mij een prima budgetmaaltijd om ook eens te proberen"


Zien wat op nummer 9 staat? Klik hier

Deel deze tip + link  met je vrienden/volgers, op je website of blog. Gebruik de icoontjes hier links. 

Delen, overnemen, vermeerderen en kopiëren zonder duidelijk zichtbare link naar onze website is niet toegestaan.