BUDGETWEEKMENU.nl

Iedere dag voordelig

Top 10 budget boodschappentips 2017

OP NUMMER 5:  Vergelijk prijzen van producten in verschillende supermarkten/aanbieders

Van ieder artikel de goedkoopste variant kiezen = Goed bezig. 

Weten waar de allergoedkoopste variant te krijgen is = Next level budgetboodschappen doen. 

Ter voorbeeld wraps 320 gram. Bij AH de goedkoopste variant 1.39, Jumbo 1.25, Aldi 0.79 (320 of 370 gram!) Iedere week wraps van Aldi i.p.v. AH scheelt je 31,20 per jaar.  AH wraps 1+1 aanbieding? Dan sla je daar je slag. (genoemde prijzen zijn van Februari 2017, prijzen wijzigen regelmatig)

Om het even ingewikkeld te maken: AH heeft ook dubbelpakken voor 1,99. De helft zou je kunnen invriezen, maar ook dan is de Aldi nog goedkoper. Onlangs waren alle AH wraps voor 99 ct in de aanbieding, ook de dubbelpakken. Dat is de ultieme prijspakker en brengt je naar 0.49 ct per pak uit de eerste vergelijking (320 gram). Een maaltijd met wraps blijft altijd duurder dan mexicaans eten met rijst (scheelt€ 0.47 voor 4 personen met witte rijst van AH Basic) Ook lekker!

Online kun je van o.a. AH, Jumbo, Plus en tegenwoordig ook Aldi de prijzen zien. Ga er eens voor zitten om de prijzen van een paar basisartikelen die je graag gebruikt te vergelijken. Check ook meteen of er wellicht goedkopere merken verkrijgbaar zijn. Heeft jouw filiaal die merken niet in het assortiment, vraag dan bij de balie of ze het willen bestellen. Ondernemers steunen de minima graag, zeker als je dat argument er even bij haalt...

De groffe indeling van welke supermarkt het goedkoopste is, vind je via de link onder aan deze pagina. In de lijst basiskoolhydraten zie je van een aantal basisboodschappen al de goedkoopste variant met de prijs en bijbehorende winkel. Hier worden ook de basiskoolhydraten (rijst pasta enz) in kosten per maaltijd met elkaar vergeleken. 

Soms ben je op de markt voordeliger uit dan in de supermarkt, maar zeker niet altijd. Dit kun je pas beoordelen als je goed op de hoogte bent van de actuele prijzen en je je niet laat verleiden om meer te kopen dan nodig. Wie handig is met recepten, kan wel bijv. eerst naar de markt gaan, groenten halen en dan (budget)recepten bedenken met de koopjes die je daar kocht. 

Bijna Gratis:

Woon je landelijk of dicht bij volkstuintjes? Wellicht zijn er moestuiniers die hun waren tegen lage prijzen aan je willen verkopen. Extra vers en meestal onbespoten. Appels en peren worden in oktober massaal (bijna) gratis aangeboden aan de weg. Spaar lege potten en maak je eigen appelmoes en appeltaarten. 


Zien wat op nummer 4 staat? klik hier