BUDGETWEEKMENU.nl

Iedere dag voordelig

Besparen op persoonlijke verzorging

(Bespaar veel op kapperskosten onder aan deze pagina)

  

1 Bekijk eens kritisch wat je echt nodig hebt. 

Met douchegel kun je handen, (korte) haren en je body wassen. Vul je handzeeppompje na met douchegel. 1000 ml voor 0.99 (o.a. kruidvat)

Besparen 2.0 : Wat er niet op komt, hoeft er ook niet af. Waarom dagelijks een cyclus doen van: reinigen - dagcrème - foundation - make-up - reinigen - oogcrème - nachtcrème, maskers enzovoort? Misschien kan het ook zonder? Dat wat je eraf haalt met het reinigen, smeer je er iedere keer eerst zelf op.... 

Een droge of gevoelige huid heeft baat bij een eenvoudige crème zoals nivea uit het blauwe doosje (ook in budgetvariant bij Lidl te verkrijgen). Een nachtmasker van vaseline doet wonderen, met name op schrale huid bij verkoudheid en olijfolie uit de keuken kan een opkikker zijn voor je droge lichaamshuid. 

2 Zoek eens, liefst bij meerdere aanbieders van ieder product, naar de goedkoopste variant.

Bijv AH Basic of bij Kruidvat.nl zoek op 'Europrofit' en je komt uit bij een hele lijst goedkope basisproducten. Vergelijk het eens met wat je normaal koopt.

"Zo ontdekte ik, dat ik op de tissues, aangeschaft tijdens Lidl XL weken (dus 3 dozen voor de prijs van 2= 270 stuks voor 1,99) toch nog behoorlijk kon besparen door ze bij Kruidvat te halen. Doos 150 stuks voor 0.69 = 300 voor 1.38"

3 Wees ervan bewust dat je bij Merkproducten vooral voor de dure reclamekosten en luxere verpakking betaald 

Het produceren van een duur merkartikel verschilt niet echt veel van het produceren van een goedkope variant. De goedkope variant doet ook wat het moet doen. Verzot op een bepaald merk? Sla dan toe als je 50% korting kunt krijgen, al is dan nog vaak het budgetmerk goedkoper. 

Voorbeeld: Mijn man is erg tevreden met scheermesjes van Lidl. 20 mesjes €4.99. Hij doet minimaal 1 week met 1 mesje, altijd glad geschoren. Ook verkrijgbaar: Gilette Fusion 8 stuks €37.99 (prijs Kruidvat febr 2017). Dat is per mesje 19 x zo duur. Pas als je minstens 19 weken met 1 Gilette mesje kunt doen, is het even duur/goedkoop als de Lidl mesjes. 

4 Gebruik een bescheiden hoeveelheid. 

Haar wassen lukt al met een hoeveelheid ter grootte van een 1 Euromunt in je hand, zeker bij kort haar. Test het eens wat bij jouw haar voldoende is. Tandpasta; een erwt op je borstel, "does the job". Kwistige huisgenoten? Spaar pompjes van handzeep en vul ze na met shampoo e.d. en vertel dat 1 x drukken voldoende is. 

Besparen 2.0: Het is overigens bij handzeep ook mogelijk om de pomp maar half in te drukken voor een heel klein beetje zeep. Spaart je huid, milieu en portemonnee. 


Besparen op kapperskosten

Gezin van 4 personen, om de 6 weken naar de kapper, kapper rekent 15 euro p.p.  

Dit kost per jaar ongeveer 520 euro. 

Met een beetje goede wil kan dit gezin wel 500 euro besparen op deze kosten. 

1 Kies een goedkoop kapsel. Vrouwen met lang steil of golvend haar kunnen 1x per jaar het haar in laagjes bij laten knippen en het hele jaar er prima uit zien. 

2 Do it yourself. Koop een tondeuse met goede recensies en knip man en zonen zelf. Dat hoeft echt geen millimeterwerk te zijn. Meestal zit er ook een stand op tot 2 cm. Rond de oren en in de nek kies je een kortere stand dan bovenop. Laat de overgangen geleidelijk verlopen voor een net kapsel. Een prima tondeuse kost ongeveer 40 euro en is razendsnel terugverdiend.  

Meiden met lang haar en je eigen pony werk je vrij eenvoudig bij met een kappersschaar.

3 Haarkleuren? Begin er liever niet aan voor je grijs wordt. Niemand houdt van uitgroei, dus je zult vanaf de 1e keer om de 4-5 weken bij moeten werken. Dit kun je ook zelf doen, eventueel met wat hulp van iemand. Woon je in de buurt van Duitsland, ga dan zeker de haarkleuring daar halen. Scheelt meer dan 10,- op een doosje! (Rossmann drogerie)

4 Kies een goedkope kapper. Er zijn nog kappers te vinden die voor minder dan 15,- je haar kunnen knippen. Vraag eens wat rond of iemand een goedkope thuiskapper kent, adresje weet of misschien kun je voor niks terecht als model op de kappersschool. 


Voorbeeldlijstje goedkope Drogisterij artikelen

toiletpapier

0.16 per rol Action Paloma

Vergelijk de prijzen per rol

vochtig toiletpapier

0.49 50 stuks Kruidvat Europrofitmerk of neem babydoekjes 72 voor 0.75 AH Basic/Kruidvat

Beide nooit in toilet werpen ivm verstoppingsgevaar afvoer! Riooldienst laten komen is duur.


handzeep

0.55 Kruidvat 500ml

evt douchegel (1000ml 0,99)

shampoo

0.39 Kruidvat/TP 300 ml

Zeker bij kort haar prima shampoo, of douchegel

crèmespoeling

0.39 Kruidvat/TP 300 ml

Zelf getest: zeer tevreden

tandpasta gevoelige tanden

0.69 Lidl, 0.55 bij Kruidvat & Aldi

Zelf getest van Lidl: geen last meer na een paar dagen gebruik

scheermesjes man

4.99 20 mesjes

Af en toe XL verpakking (extra voordeel) verkrijgbaar

basiscrème voor gezicht en body

1.89 Lidl 


tissues in box

0.69 150 stuks Kruidvat Europrofit

andere dozen: minder inhoud en hogere prijs

zakdoekjes 15 oakjes van 10

0.95 Lidl

Zelf getest: zacht genoeg voor gevoelige huid

pleisters

0.35 Kruidvat europrofit


inlegkruisjes

0.75 Kruidvat Europrofit 55 stuks

Zelf getest: prima voor de gevoelige huid 

Deel deze tip + link  met je vrienden/volgers, op je website of blog. Gebruik de icoontjes hier links. 

Delen, overnemen, vermeerderen en kopiëren zonder duidelijk zichtbare link naar onze website is niet toegestaan.